معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

شیوع اسهال ویروسی در کشور| آماده‌باش وزارت بهداشت در پی طغیان آمار در برخی مناطق

  • کد خبر: ۱۱۰۶۳۰
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۱
شیوع اسهال ویروسی در کشور| آماده‌باش وزارت بهداشت در پی طغیان آمار در برخی مناطق
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از افزایش ۲.۷ برابری موارد اسهال ویروسی نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: به نظر می‌رسد بر اساس آنچه شاهدیم در رابطه با بیماری‌های اسهالی تابستان سختی در پیش رو داشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی گویا گفت: موارد اسهال ویروسی که به صورت طغیانی در بعضی از مناطق کشور مشاهده می‌شود، نسبت به سال گذشته افزایش ۲.۷ برابری داشته است.

وی افزود: ظرف دو ماه گذشته حدود ۳۰ هزار مورد اسهال در سیستم ثبت اطلاعات نظام سلامت کشور به ثبت رسیده که به نظر می‌رسد حدود ۶۵ درصد از کل اسهال‌های کشور را شامل می‌شود.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان این که تمام مواردی که ثبت شده از نظر بیماری وبا کنترل شده و همگی منفی بوده‌اند، بیان داشت: هرچند تا پایان مهرماه سیستم سلامت کشور برای تشخیص فوری و مراقبت از بیماری وبا و سایر بیماری‌های اسهالی در آماده‌باش قرار دارد و شاید هنوز زود باشد که در مورد سال جاری قضاوت شود، اما آنچه اکنون مشاهده می‌شود افزایش موارد بیماری اسهالی ویروسی است.  
گویا ادامه داد: عمده موارد بیماران بررسی شده مربوط به اسهال ویروسی بودند و اکنون نیز این بیماری شایع است و لازم است هموطنان عزیز نکات بهداشتی در رابطه با پیشگیری از این بیماری را به دقت رعایت کنند.

وی با اشاره به این که انتهای فصل بهار، تابستان و حتی ماه مهر فصولی هستند که موارد مبتلا به بیماری‌های اسهال افزایش می‌یابد، گفت: عمده این موارد ناشی از مصرف آب غیربهداشتی و لوله‌کشی نشده و همچنین میوه و سبزیجاتی که خوب ضدعفونی نشده‌اند، هستند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر اظهار داشت: این موارد تقریبا در همه استان‌های کشور دیده می‌شود، ولی در استان‌های گرمسیری به نسبت استان‌های دیگر شایع‌تر است.

گویا افزود: مهم‌ترین بیماری که در بین بیماری‌های اسهالی برای نظام سلامت کشور اهمیت دارد اول بیماری وبا و بعد اسهال‌های خونی است که معمولا منشاء باکتریایی دارند.

وی با اشاره به این که در بعضی از سال‌ها موارد بیماری‌های اسهالی بیشتر از سال‌های قبل است، گفت: یکی از عوامل تاثیرگذاری در افزایش موارد بیماری‌های اسهالی بارندگی‌های کم سال قبل و استفاده از آب‌های غیرمطمئن به دلیل کمبود منابع آب آشامیدنی تصفیه شده در آن سال خاص، است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر بیان کرد: سال جاری هم شاهدیم که موارد بیماری‌های اسهالی افزایش یافته است؛ بنابراین مردم عزیز در هنگام مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل از یکسو و از سوی دیگر رعایت بهداشت فردی به ویژه شستشوی دست و رعایت نکات ضدعفونی در هنگام مصرف میوه جات و سبزیجات دقت لازم را به عمل آورند.

گویا افزود: تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که وظیفه کنترل این بیماری‌ها را به عهده دارند از ابتدای سال جاری در وضعیت آماده باش به سر می‌برند. اقدامات لازم صورت گرفته، نمونه‌های مدفوع بیماران بررسی شده و نکات لازم به دانشگاه‌ها اعلام شده است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد بر اساس آنچه اکنون شاهد هستیم در رابطه با بیماری‌های اسهالی تابستان سختی در پیش رو داشته باشیم؛ بنابراین انتظار داریم هموطنان عزیز نهایت همکاری را با نظام سلامت کشور به عمل آورند.

بنابر اعلام وبدا، وی یادآرو شد: تاکنون ۱۶۹۲ مورد بیماری در کشور از ابتدای سال جاری در رابطه با مسمویت غذایی به ثبت رسیده که همه موارد ناشی از مواد غذایی خوب نگهداری نشده بوده است.  

گویا در پایان گفت: اقدامات کنترلی توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت گرفته و ۸۸ درصد موارد ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت تشخیص داده شده و منابع آلوده کننده نیز تحت کنترل قرار گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->